Plastik – kas me saame midagi muuta?

…kas saame siis?

Lihtsalt tore video meelde tuletamaks, miks liigne pakendamine ja liigne plastik pole tore.

(ja ma ei tea, mis värk Lexusel seda videot teha oli. Mainekujundus ilmselt (vt. postitust brändidest))

6 thoughts on “Plastik – kas me saame midagi muuta?”

  1. Tänapäeval on väga popp olla öko-mees/naine ja võidelda ökode asjade eest. See on nii romantiline!
    See on kindel asi, millega saab populaarsust juurde (keskmisest rumalamate inimeste seas).

  2. Bleh.. I was into eco before it was popular.. 😛
    See on ju ainult positiivne, et inimesed leiavad enda jaoks rohelise mõtlemise ja et see nende jaoks romantiline ja popp on.. Nii peabki olema. See on loomulik.

  3. keskmisest rumalamat inimest ei koti mittemiski. Või kui – siis ainult mingi oma mätta otsas kinni istumine – äärmuslus igas vormis.

  4. Ma arvan, et keskmisest rumalamat inimest kotib vägagi palju ja mida rohkem, kõvemini ja värvikamalt seda talle meediakanalite kaudu ette söödetakse, seda rohkem kotib. Pealegi on keskmisest rumalamal inimesel kalduvus võtta asju puhta kullana. Seega ökovärk on kaotanud ammu oma algse tähenduse ja on rakendatud ärivankri ette ning ostjaskonna moodustavad keskmiselt vähem informeeritud inimesed ehk siis keskmisest rumalamad inimesed nagu Alar neid nimetas. Teisest küljest on veel ka suur osa inimesi, kes on leidnud öko asjast endale usundi, tegevuse, mis peaks nende olemasolu kindlasti õigustama, andma eksistentsile mõtte. Need inimesed on võrreldavad hullunud loomakaitsjatega, kes oma tegevusega tihti peale rohkem kahju teevad kui kasu. Igatahes kui neid aspekte arvestada, siis tulevad mulle igakord külmavärinad peale kui ma kuulen mingist öko asjast või ökoinimestest jne, sest need lahendused, mida nad pakuvad ei tööta. Eesmärk on saada vähema eest rohkem, mitte rohkema eest vähem. Näiteks maksavad ökoasjad rohkem, raha väärtus on otseselt seotud fossiilsete kütuste kasutamisega. Makstes rohkem raha, raiskad põhimõtteliselt rohkem kütust. Lõppkokkuvõttes tuleb välja, et kõigile inimestele ökoasju ei jätku ehk siis sellisel viisil toodetud eluks vajalik ei suuda rahuldada rahvastiku tarbimist. Seda, et maakeral rahvast vähemaks jääb on naiivne loota, pigem võiks loota heal juhul rahvaarvu stabiliseerumist.

    p.s. Ma tean küll mis värk lexusel seda videot teha oli. Nad on ju tuntud ökofirma. Neil on hübriiddžiip mis võtab KÕIGEST 8l/100 km ja ta on seda ökom, et džiibifunktsiooni täitmist ei maksa talt oodata. Seega sõita saab temaga ainult linnas ja tänu sellele jääb metsakamar ja mererand temast puutumata.

Kommenteerimine on suletud.